SENSE PLÀSTIC-ESPLUGAV

ACTIVITATS SENSE PLÀSTICS

Iniciem una sèrie de mesures destinades a reduir el consum de plàstics a les activitats. Els darrers 13 anys el món ha produït més de 4.000 milions de tones de plàstic, que majoritàriament no es recicla i acaba a terra o al mar. Ens sembla important prendre mesures de conscienciació ecològica, que puguem compartir plegats i que millorin la nostra sostenibilitat.

DEPÈN DE NOSALTRES

SENSE-PLASTICS_cartell

PER AIXÒ, ENS PROPOSEM:

  • Eliminar les ampolles d’aigua
    A tots els nostres actes i activitats trobareu una garrafa d’aigua amb aixeta perquè us en serviu

     

  • Eliminar gots de plàstic
    Utilitzarem els gots retornables habituals en totes les festes

     

  • Els plats, coberts i gots seran compostables,
    es poden llançar al contenidor d’orgànic

     

  • Potenciar les compres sense plàstic superflu
reduir-reutilitzar-reciclar

esplugaviva

El consum abusiu de plàstic és absolutament perjudicial per al medi ambient: És un material que no es biodegrada –per tant, no desapareix–, contamina els oceans, posa en perill la vida de moltes espècies i resulta molt complicat de reciclar. Tot i que la societat cada vegada és més conscient de com perjudica la natura, la realitat és que el consum no para d’augmentar: El 2020 es produiran un 900% més de plàstics que no el 1980 i cada any es fabriquen cinc-cents mil milions d’ampolles d’aquest material, segons dades de Green Peace. Només cal mirar al nostre voltant: plàstic per a l’aigua, plàstic per al menjar, plàstic per a les cremes… Sovint en quantitats ingents i de maneres
absolutament prescindibles.
Malgrat que resoldre aquesta amenaça per al planeta depèn, en gran part, de les grans empreses i les administracions, com a persones consumidors també podem començar a fer accions per a intentar reduir-ne el consum o, fins i tot, eliminar-lo gairebé completament. Sembla que no, però viure sense plàstic és possible i l’exemple de molts activistes que ho divulguen a la xarxa ho demostra.
Des de l’Associació Espluga Viva, hem implementat mesures per començar a reduir-ne tant com puguem el consum, farem les Festes sense plàstic: eliminant les ampolles d’aigua individuals i repartint-la des d’una garrafa amb aixeta i els plats coberts i gots seran compostables, per tant es poden llançar al contenidor d’orgànic.
També volem fer pedagogia i per això posem a la venda aquest material a disposició dels socis i sòcies que vulgueu utilitzar-lo, per a les vostres festes particulars.
El preu del joc complet de plat, got, forquilla, ganivet i tovalló és de 0.50 €.

Gràcies, depèn de nosaltres

Pin It on Pinterest

Share This